torstai 1. toukokuuta 2014

MLB: Amerikan pesistä sotilaallisin maustein

Myös talvilomareissun neljäs ja viimeinen livepeli pelattiin uudella areenalla, vuonna 2009 valmistuneella yli 45000-paikkaisella Citi Fieldillä. Koska myös MSG:tä voi remonttinsa jälkeen pitää käytännössä uutena areenana, kelpaa New Yorkissa ja sen ympäristössä sekä urheilla että seurata urheilua.

Mets-Cardinals-ottelu vietiin läpi teemalla Military Monday, joten areenalla nähtiin jopa tavallista enemmän sotilaallista pönötystä veteraaneineen ja tähtilippuineen. Tähän on toki Pohjois-Amerikassa jo tottunut. Se oli sen sijaan uutta, että nyt tuli nähtyä ensimmäinen camouflage-paitainen joukkue tositoimissa myös paikan päällä kun Mets palloili maastokuvioitu paita päällään niukan voiton Cardinalsista.

Vanhan Shea Stadiumin korvanneella Citi Fieldillä olisi muuten urheiltu myös New Yorkin olympialaisissa, mikäli kaupunki olisi valittu vuoden 2012 kisaisännäksi Lontoon sijaan.

Shea Stadiumin kotipesä oli vielä 2008 tässä.

Jackie Robinson Rotunda on melko näyttävä paikka saapua stadionille.

Näyttävä on itse stadionikin.

Shea Stadiumin henki näkyy kaikkialla. Shake Shackin katolla oleva silhuetti on peräisin vanhan stadionin tulostaulun päältä.

Myös Mr. Met oli pukeutunut camo-paitaan ja -lippikseen.

Citi Field sopii myös lentokonebongareille: LaGuardialta nousevat koneet lentävät stadionin yli.

Homma käyntiin.

Ilta pimeni nopeasti kun aurinko laski.

Homma ohi kahdessa tunnissa ja 34 minuutissa. Neljä aiemmin paikan päällä nähtyä MLB-peliä kestivät kaikki yli kolme tuntia.

Kättelyt omien kanssa voiton kunniaksi.


Ottelu: New York Mets–St. Louis Cardinals 2–0.
Sarja: MLB.
Pelipaikka: New York, Yhdysvallat.
Pelipäivä: maanantai 21.4.2014.
Yleisömäärä: 20382.

Katso myös muut kuvat ja blogipostaukset reissusta:

Areenabongausta kolmessa osavaltiossa.
NBA: Reissu käyntiin New Yorkin paikallisella.
MLS: Harrisonin punaiset härät avausvoittoon.
NHL: Pudotuspelikiekkoa The Gardenissa.

NHL: Pudotuspelikiekkoa The Gardenissa

Vihdoin pudotuspelikiekkoa!

Toistakymmentä NHL-matsia siihen meni, ennen kuin tie vei ensimmäiseen maailman kovimman kiekkoliigan pudotuspeliotteluun. Kun loma sattui pelien kannalta sopivaan saumaan, oli hienoa korkata The Garden myös urheilutapahtuman katsojana. Maailman kuuluisimmaksi areenaksi itseään markkinoiva MSG tuli nähtyä sisältä päin jo kesällä 2009 All Access Tourilla, mutta eihän se ole sama asia.

Suomalaisittain nuo pohjoisamerikkalaiset puolen päivän pelit tuntuvat hieman erikoiselta, mutta kun häkki oli pudotuspelityyliin täynnä ja tunnelmaa osattiin luoda ilman pahvisia läpsyttimiäkin, oli New York Rangersin ja Philadelphia Flyersin välinen ensimmäisen pudotuspelikierroksen toinen ottelu hieno tapahtuma.

Flyers voitti ottelun maalein 4–2 ja tasoitti otteluvoitot 1–1:een. Jatkopaikkaan se ei riittänyt, vaan vappuna Game Sevenin vienyt Rangers jatkaa kannujahtiaan, kuten kaikki tietävät.

Mikäli Kimmo Timosen ura päättyi tähän ottelusarjaan, jätti Flyers-pakki itsestään hienon muiston ainakin meikäläiselle. Timonen kellotti jääaikaa tasan 19 minuuttia ja oli askissa niin yli- kuin alivoimillakin.


Welcome to Rangerstown, toivottaa kohtuullisen iso seinämainos.

Livebändi veivasi covereita jo aamukymmeneltä.

Rangerstown Hockey Housessa oli esillä myös arvotavaraa.

Maailman kuuluisin areena on kokenut kovan luokan kasvojenkohotuksen.

Kohta mennään, tuomarit jo jäällä.

Kansallislaulun aika. Ero Mestikseen: joukkueen lääkäri ei laulanut.

Tästä käyntiin ylivoima, jonka aikana Rangers siirtyi 2-0-johtoon.

Let's Go Rangers, julisti videotaulu.

Flyers-pakki Kimmo Timonen pelasi hienon ottelun.

Rangers-Flyers 2-4, sarja tämän pelin jälkeen 1-1.
 Pari bonuskuvaa myös tähän aiheeseen. Kun remontti tehdään niin kuin remontti kuuluu tehdä, on jälki komeaa. Halli on aivan eri tason areena kuin kesäkuussa 2009, jolloin vierailin siellä edellisen kerran. Todisteena pari kuvaa, toinen napattu nyt ja toinen kohta viisi vuotta sitten.

Mediakuutio kesäkuussa 2009.

Mediakuutio huhtikuussa 2014.


Ottelu: New York Rangers–Philadelphia Flyers 2–4.
Sarja: NHL.
Pelipaikka: New York, Yhdysvallat.
Pelipäivä: sunnuntai 20.4.2014.
Yleisömäärä: 18006.


Katso myös muut kuvat ja blogipostaukset reissusta:

Areenabongausta kolmessa osavaltiossa.
NBA: Reissu käyntiin New Yorkin paikallisella.
MLS: Harrisonin punaiset härät avausvoittoon.
MLB: Amerikan pesistä sotilaallisin maustein.

MLS: Harrisonin punaiset härät avausvoittoon

Seitsemäs kerta toden sanoi. Ainakin, mikäli totuudella tarkoitetaan voittoa.

New Jerseyn puolella Harrisonissa kotipelinsä pelaava New York Red Bulls otti huhtikuun puolivälissä kauden avausvoittonsa, kun se kaatoi kotiareenallaan Philadelphia Unioin 2–1.

Harrisonin punaiset härät aloittivat kautensa neljällä tasapelillä ja kahdella tappiolla ennen voittotilin aukeamista. Red Bullsin osumista koleassa säässä pelatussa ottelussa vastasivat Thierry Henry ja Lloyd Sam. Unionin kavennuksen pyssytti pilkulta Sebastien Le Toux. Rankkarin vieraat saivat Ibrahim Sekagyan pelattua palloa kädellään veskarityyliin rangaistusalueella.

Itse ottelu ei mitään elämää suurempaa palloilua tarjonnut. Fanipääty piti mukavasti ääntä, vaikka The Star-Spangled Bannerin aikaan huudettu yksittäinen RED-sana olikin yhtä nolo veto kuin kärppäfanijunttien karjuma POHJOINEEEEN.

Reilun 25000 katsojan Red Bull Arena on MLS-peleihin paras ja sopivin stadion niistä kolmesta areenasta, millä olen itse futispelejä nähnyt. Toronton BMO Field on liian altis huonolle säälle, Vancouverin BC Place puolestaan aivan liian iso areena näihin peleihin, vaikka siitä tietyllä tapaa tiiviin areenan saakin kun yläkatsomot pysyvät MLS-pelien ajan suljettuna. Iso on silti iso.

Futismatsiin matkustaminen vei tämän reissun urheilutapahtumista eniten aikaa. Siinä missä muut areenat olivat saavutettavissa kätevästi New Yorkin metrolla, vaati vierailu naapuriosavaltiossa useamman kulkupelin käyttöä. Äärimmäisen helppoa tuonne meno silti oli, eli sitä ei kannata säikähtää.

Areenalle pääsee Manhattanilta paristakin eri kohdasta. Downtownista on suora PATH-yhteys WTC:n asemalta Harrisonin asemalle, Midtownista on mentävä ensin New Yorkin Penn Stationilta Newarkin Penn Stationille NJ Transitin junalla ja sieltä sitten PATH-yhteydellä parin minuutin matka Harrisoniin. Junalippu maksoi viisi dollaria suuntaansa, kahden matkan PATH-lippu yhteensä viisi taalaa.

Ainakin tuolloin suora PATH-yhteys WTC:n asemalle oli ruuhkaisempi kuin reitti Harrisonista Newarkin Penn Stationin kautta Manhattanille. Oma valinta oli siinä mielessä oikea. Manhattanilla saikin sitten vetää vielä kolme lyhyttä pätkää eri metroilla, joten reitti stadionilta hotellille sisälsi viisi etappia ja neljä kulkupelin vaihtoa.

Liput saa muuten hommattua kätevästi seuran verkkosivuilta suomalaisillakin luottokorteilla ja suomalaisella osoitteella, vaikka Suomea ei listalta löydykään. Sen kun kirjoittaa siihen kenttään vaan Finland, niin homma toimii. Liput tulevat sitten aikanaan sähköpostiin, ja mikäli niiden kirjoittamisessa on jotain viivettä (nyt oli), seuran nettisivujen chat-osio auttaa. Jos ei livenä, niin jälkeenpäin, jolloin vastaus kolahtaa sähköpostiin. Homma siis toimi siltäkin osin erinomaisesti.


Red Bull Arena Harrisonin asemalaiturilta nähtynä.

Komea areena avattiin keväällä 2010.

Oma paikka oli tuolla ylhäällä keskellä.

Nyt jo omalla paikalla. Alkushow vauhdissa ja aurinko laskemassa.

Joukkueet kentällä, kansallislaulun esittäjä äänessä.

Thierry Henry sai suurimmat suosionosoitukset.

Benin pojat saapuivat paikalle Philadelphiasta.

Thierry Henryn osuma sai kuvaajan suorittamaan pitch invasionin.

Myös savukonemiehille tuli töitä. Seisoivat noiden aitojen välissä.

Sebastien Le Toux ampui rankkarin Luis Roblesin selän taakse.


Ottelu: New York Red Bulls–Philadelphia Union 2–1.
Sarja: MLS.
Pelipaikka: Harrison, Yhdysvallat.
Pelipäivä: keskiviikko 16.4.2014.
Yleisömäärä: 14768.

Katso myös muut kuvat ja blogipostaukset reissusta:

Areenabongausta kolmessa osavaltiossa.
NBA: Reissu käyntiin New Yorkin paikallisella.
NHL: Pudotuspelikiekkoa The Gardenissa.
MLB: Amerikan pesistä sotilaallisin maustein.



NBA: Reissu käyntiin New Yorkin paikallisella

Talvilomareissu korkattiin NBA-koripallon parissa New Yorkin paikalliskamppailun merkeissä, kun pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt New York Knicks saapui Manhattanilta Brooklynissä toista kautta pelaavan Brooklyn Netsin vieraaksi joukkueen runkosarjan viimeiseen kotiotteluun.

Puitteet olivat hulppeat, sillä syyskuussa 2012 avattu Barclays Center on komea areena. Harmi vaan kun suurempi jännitys jäi puuttumaan: 109 pistettä pussittaneet vieraat olivat läpi ottelun turvallisessa johdossa ja jättivät isännät alle sataan pisteeseen (98).

Yleisömääräksi ilmoitettiin 17732. Se on sama kuin areenan kapasiteetti koripallo-otteluissa, mutta aivan täyttä siellä ei silti ollut. Toki yleisö valui paikalle pikku hiljaa ja lähti pois ottelun ratkettua jo hyvissä ajoin ennen loppua.

Erinomaisten liikenneyhteyksien kyljessä sijaitseva areena on syksystä 2015 lähtien myös NHL-seura New York Islandersin koti. Lätkämatseissa areenalle mahtuu 15813 katsojaa.

Brooklynettes edusti ennen ottelua.

15. huhtikuuta on Jackie Robinson Day. Baseballissa rajoja rikkonut Robinson sai suosionosoitukset myös koriskatsomolta.

Alkushow oli komea.

Peli käyntiin.

Näin tuodaan yleisö mukaan tapahtumaan sosiaalisen median kautta.

Vapaaheittoviivalle pääsivät vuorollaan sekä vieraat...

...että isännät.

Brooklynettes edusti käytävän lisäksi parketillakin.

Toukokuussa 2013 kaapista tullut Jason Collins sai peliaikaa muutaman minuutin. Ensimmäinen kahden pisteen heitto painui heti koriin.

Homma ohi. Iso osa katsojista poistui ennen päätössummeria.


Ottelu: Brooklyn Nets–New York Knicks 98–109.
Sarja: NBA.
Pelipaikka: New York, Yhdysvallat.
Pelipäivä: tiistai 15.4.2014.
Yleisömäärä: 17732.

Katso myös muut kuvat ja blogipostaukset reissusta:

Areenabongausta kolmessa osavaltiossa.
MLS: Harrisonin punaiset härät avausvoittoon.
NHL: Pudotuspelikiekkoa The Gardenissa.
MLB: Amerikan pesistä sotilaallisin maustein.